donderdag 19 mei 2011

Recept: Kip met courgette en aardappels uit de oven

Op speciaal verzoek zal ik een aantal van mijn persoonlijke favoriete recepten hier met jullie delen. Hierbij mijn eerste:


Kip, courgette met aardappels uit de oven (2 pers.)

Ingredienten:
2 kippenbouten (poot en dijstuk)
5 middelgrote ronde aardappels
1 courgette
ca. 5 el olijfolie
peper, zout en Italiaanse kruidenmix*

*voor de variatie kunnen ook andere mixen gebruikt worden.


1. Leg de kip in een ovenschaal en kruid met het zout, de peper en de kruiden. Doe dit aan beide kanten. Laat even intrekken en begiet of nog beter, bespuit (spuitflacon) dan met de olie. Zet daarna de kip afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op de hoogste stand (voorkeur: 260 graden) voor ca. 20 min.


2. Was de aardappelen maar schil ze bij voorkeur niet! Snijd ze daarna door de helft en snijd daarna van iedere helft drie partjes.


3. Breng een pan water aan de kook en voeg aardappelen op het kookpunt. Laat daarna ca. 10 min doorkoken.


4. Giet de aardappelen af en spoel af met koud water. Laat ze daarna gerust uitdruppen in een vergiet (niet terug in de pan!)


5. Nadat de kip 20 min in de oven is geweest, draai je deze om. Dek wederom af met aluminiumfolie. Weer 20 min garen op zelfde temperatuur.


6. Snij ondertussen de courgette in de lengte door en snij daarna plakjes. Maak de plakjes niet te dun of te klein. In de oven zullen ze namelijk wat krimpen.


7. Na de kip weer 20 min in de oven te hebben gehad, haal je het folie eraf, voeg dan eerst de courgette en daarna de aardappels toe. Als je de aardappels met de schil naar onder legt, krijg je een mooi bruin korstje op de bovenkant.


8. Zet de oven nu gerust lager (ca. 225 graden) om te voorkomen dat de aardappels verbranden. Laat zo nog ca. 20-30 min in de oven garen. Het is klaar wanneer er een bruin korstje op de aardappels zit en deze ook gaar zijn (prik met een vork om te testen).


9. Serveren met een beetje mayo (naar smaak) en wellicht een tomaatje voor het oog ;) (ontbreekt op onderstaande foto :P)


Eet smakelijk en mail me gerust met vragen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten